Представлява проектиране и изработване на красива усмивка чрез корони и мостове от металокерамика, циркониев диоксид, фасети от порцелан IPS E.max (Ivoclar), бондинг техника.

В нашата практика сме партньори със зъботехническа лаборатория „Стани- Дент“ (stanident.eu), разполагаща с най- съвременни технологии и апаратура CAD/CAM на „Sirona“.

Подробна информация за процедурите:

  • Поставяне на мостове и коронки- циркониевите коронки и мостове се различават от металокерамичните по това, че не съдържат метал. От тук и изключителната  им биологична адаптация към венеца и оптимален естетичен ефект. Всъщност скелетът на конструкцията е от циркониев диоксид, а отгоре се нанася порцелан, определен според индивидуалния цвят на зъбите на пациента. Това е един от най- съвременните методи за протезиране.

doktor mihov

  • Поставяне на фасети- фасетата представлява своеобразна люспа от порцелан с дебелина 0,3- 0,7 мм, който се залепя на предната част на зъба. С фасети обикновено се коригират предните шест горни зъба и се постига максимален естетичен ефект. Зъбите се изпиляват щадящо, само в предната (вестибуларна) част. В това е и предизвикателството пред обвивните корони. Залепянето става със специални за целта цименти. Постигат се красиви естетични възстановявания.

зъбни фасети, зъболекар, сливен, ямбол

  • Прилагане на бондинг техника- чрез бондинг техника обработваме счупвания или изтриване на предните зъби, диастеми, петна или незначителни промени в положението на зъбите. Предимството е, че процедурата е минимално инвазивна, става бързо и цената е по- ниска в сравнение с тази на фасетите например. Постига се добър естетичен ефект. Използват се висок клас естетични фотополимерни материали.
  • Поставяне на зъбна бижутерия- изработване и поставяне на специална дентална бижутерия под формата на малък кристал, който се залепя обикновено на втори преден горен зъб. Малкото бижу, залепено на зъба, издържа няколко месеца и дори година, след което може отново да се залепи, ако го запазите.

зъбна бижутерия, зъболекар, сливен, ямбол

Top